Metalurg u finalu

Rukometaši Metalurga svladali Tatran iz Prešova u prvom polufinalu završnog turnira SEHA lige

Metalurg - Tatran polufinale

Skopski Metalurg prvi je finalist prve sezone SEHA lige. Rukometaši Line Červara u dramatičnom su polufinalu svladali Tatran 26:25. No početak nije nagoviještao tako dramatičnu završnicu. Tatran je bolje otvorio utakmicu, u 8. minuti bilo je 4:2 za Slovake. A onda se bude Makedonci i u 12. minuti je 6:4, a u 20. već 11:7. 4 razlike ostalo je do kraja poluvremena, bilo je i 5, ali su Slovaci golom Kroka smanjili na 15:11 nakon prvih 30 minuta. Kada je u 33. Zlatko Mojsoski zabio za 17:12 činilo se da je priči kraj. No Slovaci se bude, Metalurg pada u igri i nakon 5 uzastopnih golova ekipe iz prešova u 39. minuti dolazi do poravnanja, 17:17. Do kraja susreta obje su se momčadi smjenjivale u vodstvu, niti jedna ekipa nije uspjela dići na +2 i ušlo se u neizvjesnu završnicu. Miladin Kozlina 20ak sekundi prije kraja postiže gol za vodsstvo Metalurga 26:25. Imali su Slovaci 7 senkundi za zadnji napad, trener Đorđe Rašić uzeo je minutu odmora, lijepo su se sve dogovorili i - prosuli. Uveli su i 7. igrača umjesto vratara no Radčenko je bacio prejaku loptu prema pivotu, Stanić je hvata i slavlje Makedonaca moglo je početi. Aleksandar Petrovski, pomoćni trener Metalurga: "Zadovoljni smo plasmanom u finale, malo smo još umorni od reprezentativnog tjedna budući da je kod nas 10 reprezentativaca Makedonije i Darko Stanić, ali na kraju smo pobijedili i to je najbitnije. Cijele sezone smo u vrhu lige i mislim da je naš plasman u finale realan. Čestitam protivnicima na fer igri, ali i svojim momcima jer su ostvarili ono što se od njih očekuje."

Đorđe Rašić, trener Tatrana: "Napravili smo dvije kardinalne greške u posljednjoj minuti. Kozlina je zaobišao Radčenka i zabio za 26:25 bez ikakvog faula ili pokušaja faula na njemu što se ne smije događati. Potom je Radčenku ispala lopta u posljednjim sekundama i nismo ni uputili šut na gol jer je Kukrika na kraju pokušao proigrati Mažara, a ovaj to nije ni očekivao. Čestitam Metalurgu na zasluženoj pobjedi, mi ćemo pokušati uzeti 3. mjesto sutra."


Metalurg - Tatran 26:25 (15:11)

Arena Zagreb, gledatelja 500

suci: Tatija Gubica i Boris Milošević (oboje Hrvatska)

Metalurg: Stanić 5 (5+0), Angelov, Levov, Dimovski 2, Marković 6 (2), Naumovski, Georgievski 1, Kozlina 5, Manaskov, Mirkulovski 2, Markoski, Mojsoski 4 (2), Mojsovski 1, Stoilov, Alušovfski 5

Tatran: Krupa, Verkić 13 (9+4), Mažar, Kopčo 2, Hrstka, Urban, Krok 3, Kristopans 9, Radčenko 2, Kukrika 2, Čip, Guzy, Pejović, Pekar, Antl 7(5)

sedmerci: Metalurg 8 (4), Tatran 6 (5)

isključenja: Metalurg 2' (Markoski), Tatran 8' (Pejović 2+2, Pekar, Krok)