Zagreb - Tatran: Veliki derbi u Kutiji

U utorak 6. sudenog u 18.00 sati u zagrebačkoj Kutiji šibica na redu je veliki derbi SEHA lige rukometaša, zaostali susret iz 4. kola, sudar vodećeg slovačkog Tatrana iz Prešova i hrvatskog prvaka CO Zagreba.

Croatia osiguranje - Tatran

Oba kluba u prvoj SEHA sezoni ostala su u polufinalu, poraženi od Vardara i Metalurga i ova sezona je nastojanje da učine i dodatni napor da se probiju do same završnice. Tatran je ove sezone učinio kvalitetni korak naprijed u odnosu na prošlu. Iskustvo tima koji vodi proslavljeni šabački rukometaš Đorđe Rašić dolazi do izražaja. Tatran je u šest odigranih utakmica upisao samo jedan poraz i to minimalan, u Cetinju. Pobijedili su 'bez borbe' na startu Metalurg (zbog nedolaska Makedonaca u Slovačku), ali i Vardar u Skoplju, te s tim pokazali da mogu i protiv aktualnog SEHA prvaka. Inače, sjajan tim, predvođen slovačkim reprezentativcima Antlom, Rabekom i latvijskim divom Kristopansom, znalcem na sredini  Radčenkom i odličnim vratarom Verkićem.

Nesumnjivo, za mladu momčad Zagreba takav Tatran bit će to veliki izazov, a pobjeda bi značila da će zagrebaši doći na čelo tablice nakon sedam kola. To je motiv broj 1, za mladi tim koji je bio poprilično rasut, baš kao i Tatranov u reprezentativnom tjednu za nama. I dok su Tatranovci  bili po reprezentacijama Slovačke, Češke i Latvije, zagrebaši su bili uglavnom uz izbornika Golužu u hrvatskom timu (Ivić, Batinović, Horvat, Matić, J. Valčić, Marić), te kao izuzetak Špiler u dresu Slovenije.

Zagrebu je ovo najteža sezona u posljednjih desta godina, u prvih šest nastupa u ligi poraženi su u gostima od Metalurga, te su kod kuće izgubili bod od Vardara. To je sasvim sigurno, koliko god bolan bio na prvi pogled, pravi ulog u budućnost ovog tima.

Tatran po najavama dolazi kompletan, dok će Zagrebu nedostajati ozlijeđeni Lovro Šprem.

Zanimljivo je primijetiti da Zagreb igra Ligu prvaka,  bori se za prolaz među 16, a da je Tatran na dobrom putu da uđe u skupine Kupa EHF koji se ove sezone igra prvi puta po novom sustavu.

I to puno govori o kvaliteti koja u utorak u 18.00 sati znači i pravi SEHA derbi u Kutiji šibica.