Slišković: Nakon reprezentacije po pobjedu u Ljubuški

Iza Ivana Sliškovića je tjedan iz snova. Poziv u seniorsku reprezentaciju, prvi nastup, prvi zgoditak u reprezentativnom dresu.

Nexe- Vardar

Imao je jedan sličan tjedan u karijeri kada je iz Splita dolazio u Nexe… priznajemo ovaj reprezentativni je ipak stepenica više. 

Ivane, na početku se kratko vraćamo u Osijek odnosno Latviju. Tvoja prva dva nastupa za reprezentaciju, protiv Latvije si se upisao i u listu strijelaca…
- Tako je, prvi nastupi i prvi zgoditak za seniorsku reprezentaciju. Ovo je bila nadogradnja na prijašnje pozive i treniranje s reprezentacijom. Izuzetna je čast i zadovoljstvo biti s tim dečkima, igrati i trenirati s njima. Svi dobro znamo što je Hrvatska reprezentacija u svijetu rukometa. Stvarno sam sretan što sam bio dio momčadi na ove dvije kvalifikacijske utakmice i što sam zabio za hrvatsku reprezentaciju.

Svakako veliko iskustvo za tebe i poticaj za daljnji napredak…
- Sigurno. Naša je reprezentacija sastavljena od vrhunskih igrača koji igraju u velikim klubovima i ovo je za mene bilo veliko iskustvo.

Vraćamo se klupskim obvezama, Nexe u subotu očekuje utakmica na "vrućem" terenu u Ljubuškom…
- Da, tako je bilo i prošle sezone. Namučili smo se s Izviđačem u obje utakmice, bilo je neizvjesno i teško smo pobijedili i tamo i u Našicama. Lako nam sigurno neće biti, Izviđač ima veliku podršku navijača na domaćem terenu. Naš je zadatak, od samoga početka utakmice, odigrati što bolje možemo i dati sve od sebe i mislim da tada nećemo imati problema.

Dobro ste igrali u posljednje vrijeme (CO Zagreb, Vardar), ali su vas pobjede nekako izbjegavale…

- Jesu. Posljednji smo put pobijedili Brest u utakmici SEHA lige u Našicama. U Zagrebu smo igrali dobro, na žalost nismo uspjeli uzeti barem bod. Protiv Vardara smo bili blizu pobjede, ponovno smo, uz dobru igru, ostali kratki za potpuni bodovni ulov.

Kockice momčadi još se slažu, to je očito. No, mislim da su blizu potpunom poslagivanju…
- Mislim da da. Dosta je novih igrača u Nexeu ove sezone, nije to odmah lako uigrati. Na treninzima odlično radimo i pokušavamo biti što bolji iz dana u dan. Ne sumnjam da ćemo uskoro doći do razine igre koju svi želimo.

Možemo se, na kraju, nadati pobjedi u Ljubuškom?
- Naravno, mi uvijek idemo na pobjedu!