Velika borba za Final four: Što su donijela desetorica u ligu ove sezone?

Nexe- Vardar

VARDAR: Prvi prvak je ostao na visokoj razini. Ostali su bez Dodera, Sobola, Ristovskog  i Vujovića, ali sa Pribakom, Rakovićem, Martinovićem, Rajkovićem i Karačićem taj su minus pokrpali. Veselin Vujović vodi tim majstorski, s posebnim osjećajem za trenutak. Uvijek su pravi kada treba. Došli su i do 3. kola Kupa EHF.

 

METALURG je europsko iznenađenje sezone. To sve govori o sastavu Line Červara u kojeg, bez obzira na neke probleme na startu, ne treba sumnjati. Otišao je Marković, došao je Vugrinec, došao je Doder, vratio se Rakčević nakon ozljede, zdraviji je i Kozlina. Vrlo su jaki i u ovom trenutku možda i prvi favoriti SEHA sezone, bez obzira na neke iznenađujuće poraze.

 

CO ZAGREB Otišli su Balić, Gojun, Kopljar, Štrlek, Vukić, Šego, Pešić... Otišli su oslonci ponajbolje selekcije svijeta, četvorica, ali i dosadašnji reprezenativci. Ostali su i došli mladići i Zagreb, s Golužom na klupi, gradi ambicioznu tim za budućnost. Nove zvijezde su Marić, Stepančić, Šprem, Ivić... a od starih ostali su Valčići, Horvat, Špiler... Usput, bori se Zagreb za prolaz u Ligi prvaka.

 

NEXE Osvježeno jako dobro ove sezone. Nema više Obada, Kevića, Kedže, a na njihovim mjestima su Vujić - Obranović - Šime Ivić. Momčad koja sa Kasimom Kamenicom na čelu igra odličan, moderan rukomet. I to se vidi.

 

TATRAN Odlična momčad koju vodi Đorđe Rašić. Otišao je  Kopčo, no Tatran stvara jedan mladi tim oko Radčenka, Sobola  i Antla o kojem će se tek čuti, uspiju li se održati. Tu su Čip, Guzy, Rabek, Kristopans, Hrstka... S pravom visoke ambicije i na pravom putu prema skupinama novog EHF kupa. Ne slučajno.

 

LOVĆEN Crna Gora je europska senzacija, a Lovćen je jedan od velikih razloga te priče.  Pero Milošević u Lovćenu radio je odlično, ali, zbog nesporazuma i sukoba s vodstvom kluba došlo je do smjene, pa sada momačd vodi Zoran Avramović. U Cetinju su crnogorski reprezenativci Vujović, Grbović, Marković, Drašković, Lasica... Domaći teren im je jača strana, financije slabija, ali napreduju...

 

BORAC Financije su problem. Tim od lani se prorijedio. Otišli su Sabljić, Panić, Karačić, Đukić, Stojanović, Vranješ, Blažević, otišao je trener Marković, a to je jako puno i za financijski jače. No, novi trener Zoran Trninić radi, pokušava od mladih stvoriti nešto više. I već se vidi, tu su Janković, Građan, Haseljić, Mandić, Grujić... koji stasaju uz iskusne Trivundžu, Obradovića i Ljubišića.        

 

IZVIĐAČ Rade godinama, rade dobro i drže se. Otišao im je Marko Matić, no obnovili su tim, a Ilija Puljević uvijek je bio majstor za stvoriti igrača. Burići su reprezentativci, Vidović, Mucić, Malinović, Grbavac, Herceg to mogu biti...

 

SLOGA Novi prvak BiH. Trener Aco Dugić je iskusan, klub ambiciozan u želji da na slici tradicionalnog turnira, ponajboljeg u Europi, vrati nekdašnju sliku. No, ne ide preko noći. Trebat će im strpljenja i za tim i za novu dvoranu.

 

MEŠKOVO Sama želja da sudjeluju u ligi, što nije jeftino govori puno. Sagradili su tim 'preko noći', pa su se treneru, Litavcu Gintarasu Savukinasu, neki porazi već osvetili i nedavno je na klupu sjeo dosadašnji sportski direktor, Miglius Astrauskas. Izbacivši Nexe iz Europe, pokazali su da mogu. U timu su bivši i sadašnji reprezentativci Atajevas, Vukić, Prekapneka, Karačić, Knudsen, Novickis, Šćepanović, Mijatović...